Американският производител стартира кампания с тийзъри на обновения модел и вече обяви официалната дата на дебюта – 10 април.

От първото видео се забелязват някои ключови детайли около екстериора на новия Focus като обновените кристални фарове с централна LED светлина и изваяните форми на тялото, което очевидно ще е с малко по-остри контури от предишното поколение. Спортните джанти, акцентирани в клипа, предполагаме че ще бъдат налични само за ST-Line пакета.

Моделът от тийзъра е хечбек, но малко след дебюта му ще последват седан и комби версиите. Техните тестови прототипи бяха забелязани още миналата година.

Това всъщност е четвъртото поколение на Ford Focus и се очаква то да достигне шоурумовете през тази есен като модел за 2019 година. Автомобилът ще се произвежда в китайския завод на компанията – поне тези бройки предназначени за САЩ.

Компанията така и не разкри със сигурност каква ще е двигателната гама, но е почти сигурно, че всички мотори ще са турбинирани, а избора за трансмисия ще включва ръчна и автоматична. Предвидена е и появата на хибриден вариант, но не е ясно кога ще стане факт.

Малко след лансирането на регулярния модел ще бъде пуснат и Focus ST в продажба, снабден отново с 2-литровия турбо мотор бълващ 250 к.с. Малко по-късно очакваме и появата на новото поколение Focus RS, който е възможно да използва и частична хибридна система. На 6 април приключва производството на сегашния RS.