Citroen DS3 Crossback „изтече“ в интернет

DS3

Няколко патентни изображения, показващи предстоящия DS3 Crossback изтекоха в интернет и изглеждат доста обещаващи.

DS3 Crossback е отговорът на френската компания на Audi Q2 и Mini Countryman. Той ще бъде първият модел на PSA, който ще използва новата CMP платформа, която е съвместима с електрически задвижващ механизъм.

Изцяло електрическа версия на DS3 Crossback ще се присъедини към гамата, предлагайки диапазон до 450 километра.

Изображенията разкриват дизайнерските решения за най-малкия SUV модел. Като цяло дизайнът следва същия език, както е при DS7 Crossback; предницата има шестоъгълна решетка в същия стил, а фаровете се отличават с LED лента, продължаваща надолу.

Най-важната характеристика отстрани е, характерната перка на акула, която разчупва правата линия на задните врати, както и тъмните колони за ефект на „плаващ покрив“.

Задницата получава по-заоблена форма и по-чисти линии, придружени от тънки задни светлини, заобиколени с хром. Единственото, което не разбираме са фалшивите отвори за въздух отстрани. Двойните накрайници вероятно ще бъдат запазени за по-мощните модели.

Интериорът използва проста форма, която се отличава с много детайли с форма на диамант, включително централните вентилационни отвори, които са монтирани под три комплекта бутони. Централната конзола е подредена в същия стил като DS7. Инструменталният панел ще бъде цифров, а системата за инфоразвлечение ще е на таблото като таблет.

DS планира да покаже новия DS3 Crossback на предстоящото автомобилно изложение в Париж на 4 октомври. Очаквайте още подробности.