Audi SQ2 бе уловен почти завършен

SQ2

Виждаме Audi SQ2 2019 г., тъй като шпионски фотографи са успели да уловят един прототип отблизо.

За дебюта си тази есен, мощният кросоувър има познат дизайн, но се отличава със спортна предна броня с големи въздушни отвори и сребристи детайли. Под решетката също има отвори, които вероятно ще подобрят охлаждането.

Останалата част от дизайна до голяма степен остава непроменена, но след по-обсотен оглед разкриваме 5-спицови алуминиеви джанти и усъвършенствана спирачна система с S означения. Моделът също така изненадва със сребриста С-колона.

Задната част на кросоувъра също е леко променена, тъй като бронята е модифицирана, за да се поберат четирите накрайника. Те изглеждат доста груби, но това е временно и моделът ще бъде доста по-завършен.

Интериорът отразява стандартния модел и разполага с кожен волан и двуцветни седалки с контрастиращи червени шевове. Червеното преобладава навсякъде, тъй като го виждаме по таблото, вратите и централната конзола. Снимките също така ни дават доста добър поглед към инструменталния клъстер и показват обортомер до 6,100 об/мин. и скоростомер, който достига до 280 км/ч.

Все пак има малък шанс кросоувърът да може да изпълни скоростомера. SQ2 обаче няма да е бавен, тъй като моделът се очаква да има същия турбокомпресорен 2.0-литров 4-цилиндров двигател като в S3. В S3 Sportback той произвежда 310 к.с. и въртящ момент от 400 Nm. Това позволява на модела да ускори от 0-100 км/ч. за 4.6 секунди преди да достигне ограничена максимална скорост от 250 км/ч.

Интересното е, че SQ2 е заобиколен от прототипи на Skoda и може би компанията  използва модела, за да оцени потенциален по-мощен Karoq.