mini countryman

Mini Cooper Countryman със сигурност е най-авантюристичното мини от марката. С 4х4 система и 16,5-те сантиметра клиренс провинциалистът може да стигне до места, където братята му само мечтаят. Като добавка към приключенския дух, дизайнерите му са добавили палатка, монтирана директно на покрива.

Покривната добавка е произведена от италианската фирма Autohome и се прикрепя към напречните релси на Mini Countryman, които пък са екстра струваща $268. Палатката се прибира в черна или бяла кутия от фибростъкло и се закопчава с 3 катарами, а нейното разгъване става по почти напълно автоматизиран начин за отрицателно време с помощта на 4 газови пружини.

mini palatka
Веднъж издигната палатката на Mini Countryman е достатъчно уютно местенце дори за най-високите приключенци. Дължината от 210 см и широчина 130 см в комбинация с удобен матрак на пода обещават пълен комфорт за двама души. В Mini къщичката са налични купища дреболии като LED осветление, множество джобове и мрежи за съхранение на вещи, врати с ципове и разбира се алуминиева стълба осигуряваща лесното качване и слизане от покривната палатка.

Дистрибутор на Autohome разкри, че цената на двата модела палатки, които се монтират върху Countryman варира между $2900 и $3200.