BMW M8 Gran Coupe ще се предлага и в уникално синьо

M8 Gran Coupe

Една от основните премиери на тазгодишното автомобилно изложение в Женева е BMW M8 Gran Coupe. Представено на най-голямото автомобилно събитие за годината в концептуална форма, то ще изпъкне в сегмента на луксозните купета с четири врати и ще бъде пуснато след двувратата версия.

Никой извън компанията не знае точно кога ще бъде пуснат изцяло новия M8 Gran Coupe, но след като бъде готов, той ще се изправи срещу твърдата конкуренция на Mercedes-AMG GT 4-Door Coupe. Моделът от Афалтербах е готов и дебютира в Женева, но в производствена форма, така че ще пристигне преди BMW, за да се противопостави на Porsche Panamera.

Използвайки концепта като отправна точка, Никита Аксьонов направи предположение, как би изглеждала производствената версия на M8 Gran Coupe. Той оцветява модела в синьо, добавя реалистични прозорци без затъмнение, дръжки на вратите и по-големи странични огледала и премахва жълтеникавите фарове и златната облицовка на колелата и бъбреците.

M версии на купето и кабриолета на 8-Series също се очакват, а и трите ще споделят новото задвижване на M5. 4.4-литровият V8 двигател с две турбини е с мощност 592к.с. и 750 Nm въртящ момент в M5, но не е известно дали M8 ще има същия резултат.