BMW Concept M8 Gran Coupe е новият флагман на баварците

Concept M8 Gran Coupe

С дебюта на ултра-агресивния Concept M8 Gran Coupe на тазгодишното автомобилно изложение в Женева, BMW се стреми да изпъкне, като даде на буквата „М“ съвсем нов смисъл.

В този конкретен случай, „М“ означава „повече“, както в по-голямата част от всичко, казва баварската автомобилна компания. Освен че е динамичен и с четири врати, BMW Concept M8 Gran Coupe има за цел да олицетворява и нов аспект на лукса.

„BMW 8 Series ще поеме ролята на новия флагман на компанията и като такъв ще съчетава ненадмината динамичност и елегантност“, каза вицепрезидентът на BMW, Адриан ван Хойдонк. „BMW Concept M8 Gran Coupe предлага поглед към най-екзотичния и привлекателен вариант на новата BMW 8 Series“.

Точно както начина, по който новите CLS и A-Class помогнаха на Mercedes да въведе нов дизайнерски език, така ще стори и 8-Series. Визуално, тя се намира близо до пътя, има широка позиция и почти злобна предна част (дори повече от 8 Series Concept) – да се надяваме, че всички тези характеристики ще достигнат до производство.

Дизайнът на профила е напълно динамичен. Дългото междуосие, дългият капак, плаващата линия на покрива и късата задна част правят спортния купе-подобен вид, докато широките арки ви информират отдалече, че гледате продукт, ориентиран към мощността.

Други стилистични и цялостни естетически детайли включват остри линии, карбонов покрив, аеродинамично оптимизирани външни огледала, златно оцветени прозорци, златисти спирачки и джанти и M двойни изпускателни тръби, както и боя Salève Vert, която се променя от зелено на сивкаво синьо в зависимост от светлината.

Що се отнася до дизайна отзад, задните светлини се отличават с черни стъклени капаци, динамично изглеждаща броня, изпъкнал дифузьор и споменатите по-горе M двойни изпускателни тръби, които наистина изпъкват.

„BMW Concept M8 Gran Coupe е разработена, за да раздвижи нещата, да се поляризира – трябва да влияе емоционално“, твърди Домагой Дукеч, вицепрезидент по дизайна на BMW M и BMW i. „С тази кола искаме да достигнем до хората, които търсят нещо специално и искат да се откроят от тълпата. Тук BMW M несъмнено добавя лукс в комфортната си зона. „

BMW Concept M8 Gran Coupe сочи директно към предстоящата 8-Series Gran Coupe и производството на M8 Gran Coupe, който ще бъде представен през следващата година, за да допълни BMW 8-Series.