Mercedes-AMG GT 4-Door Coupe е отговорът на Щутгарт

GT 4

Mercedes-AMG най-накрая разкри новия GT 4-Door Coupe на автомобилното изложение в Женева, който се явява 4-врат близнак на AMG GT.

Новият член на Mercedes-AMG фамилията ще се предлага в три версии, поне първоначално, включително GT 53 4MATIC +, GT 63 4MATIC + и GT 63 S 4MATIC +.

Най-мощната версия на купето с четири врати на AMG ще използва 4.0-литровия V8 двигател, произвеждащ в този случай 630 к.с и въртящ момент от 900 Nm. Благодарение на системата за задвижване на всички колела, Mercedes-AMG GT 63 S може да ускори до 100 км/ч. за 3.2 секунди, а максималната скорост е 315 км/ч.

Изберете „обикновения“ 63 и ще получите  576 к.с. и въртящ момент от 800 Nm. Времето за 0-100 км/ч е с 0,2 секунди по-бавно – 3,4 секунди, докато максималната скорост е 310 км/ч.

И двата модела са оборудвани с управление на цилиндрите на AMG, което деактивира няколко цилиндъра при частично натоварване и когато шофьорът е избрал Comfort режим. По-силната версия S идва с активни тампони на двигателя, които са опция в обикновената 63 версия.

Моделът GT 53 е задвижван от наскоро пуснатия хибриден двигател, който комбинира 3.0 литров 6-цилиндров агрегат с турбокомпресор и електродвигател с обща мощност от 439 к.с. Електрическият тласък е 21 к.с. и въртящ момент от 250 Nm. Бензиновият двигател също използва електрически компресор в допълнение към турбокомпресора, което ефективно убива всички турбо-дупки. 0-100 км/ч. отнема 4.5 секунди, а максималната скорост е 285 км/ч.

V8-задвижваните версии на AMG GT 4 използват по-отзивчивата 9-степенна MCT скоростна кутия и многокамерното въздушно окачване, докато GT 53 използва редовната 9-степенна TCT трансмисия, както и стоманени пружини и адаптивни амортисьори. Завиването на задните колела е стандартно за 63 и опция за 6-цилиндровите модели.

Всички модели от серията Mercedes AMG GT 4 са оборудвани с AMG Performance 4MATIC + задвижване на четирите колела, което непрекъснато изчислява най-доброто разделяне на въртящия момент между осите, в зависимост от условията на шофиране и водача. Сегашният известен режим Drift е стандартен за моделите 63 S, като AMG го предлага като опция в останалата част от гамата.

Вътре можете да се полюбувате на обичайните 12,3-инчови цифрови дисплеи за инструментите и инфоразвлечението, но новата функция се крие в издигнатата централна конзола. Новият GT 4 е първият модел с цветни бутони на дисплея, които контролират режимите на скоростната кутия, окачването, ESP, изпускателната система и др. Новите бутони за управление се допълват от два капацитивни превключвателя за режимите на шофиране и силата на звука.

Mercedes AMG ще пусне GT 4 в Европа в края на лятото, като подробностите за цените ще бъдат обявени по-късно.