BMW 8-Series Convertible е почти „разсъблечено“

8-Series

След показването на новото 8-Series Coupe по-рано това лято, BMW работи върху представянето на кабриолета, както и по Gran Coupe.

На снимките виждаме великолепен екземпляр в Barcelona Blue Metallic, с детайли от Cerium Grey като бъбреците. Моделът има и малко карбон отзад, който е около изпускателната система. Най-приятното е, че моделът е почти без камуфлаж.

Също като модела с фиксиран покрив, 8-Series Cabrio е много стилен и агресивен автомобил. Насеченият капак, тънките фарове, голямата решетка и изявените линии са всичко, с което се отличава модела, както и тънките LED стопове, които се простират по задните панели на каросерията.

Макар че трудно се забелязва, автомобилът има и заден M спойлер, който всъщност е изненадващо фин, както е при купето. Като се има предвид детайлите по екстериора, като сивите капаци на огледалата, задния дифузор и ауспусите, най-вероятно гледаме M850i ​​xDrive.

Изображението по-долу всъщност бе пуснато от самите BMW по време на теста в Долината на смъртта. Освен предвидения бутон за отваряне и затваряне на мекия таван, кабината трябва да е точно същата като в купето.

8-Series

Като цяло, това е един много елегантен интериор (кожа и контрастни шевове навсякъде), който естествено трябва да си съперничи с S-Class Coupe / Cabrio, което има един от най-красивите интериори в индустрията.

Технологиите вътре не са никак малко от чисто новата си операционна система до 12,3-инчовия екран или 10,25-инчовия цифров инструментален клъстер. Що се отнася до безопасността, колата има Active Cruise Control с функция Stop & Go, асистент на управлението и поддържане на лентата, паркинг асистент и още много други.

Макар че не сме сигурни как BMW ще подреди своята гама от двигатели, вероятно всичко, което влезе в купето, ще задвижва и кабриолета. Това означава, че ще получите 840d xDrive Cabrio и версия M850i ​​xDrive Cabrio като начало.

Първият модел ще включва 3.0-литров TwinPower турбодизелов 6-цилиндров агрегат, с 320 к.с. и 680 Nm въртящ момент, а вторият е с нов 4.4-литров V8 с 530 к.с. и въртящ момент от 750 Nm. Ще видим и 8-степенна автоматична скоростна кутия Steptronic.

BMW ще ни накара да чакаме до 2019 г. за пълното разкриване на 8-Series Convertible.