BMW 8-Series vs Mercedes S-Class vs Lexus LC: Кое ще изберете

8-Series

BMW най-накрая разкри новата 8-Series, като компанията го нарече „ненадмината комбинация от вдъхновяващ спортен дух и съвременен лукс“. Измина много време, откакто BMW се изправи срещу Mercedes в горните сегменти на премиум класа с модел с две врати, но освен това имаме и Lexus в надпреварата.

Преди някои от вас да кажет, че Lexus LC не е директен конкурент на 8-Series и S-Class Coupe, реалните клиенти, които искат да похарчат $ 100 000, са склонни да избират между точно тези модели.

Германците може да предлагат повече вътрешно пространство от Lexus, но в света на луксозните GT коли с две врати, комфортът на задните пътници не е приоритет. Това, което е от значение, е очарователен дизайн, добро усещане и баланс между вълнуваща динамика и превъзходен комфорт на дълги разстояния.

8-Series

Новото BMW 8-Series подкрепя своя спортен характер с агресивен стил, като запазва много от концептуалните черти.

Бъбрековидната решетка е съчетана добре с тънките фарове – най-тънките от всяко BMW, а полегатият задният прозорец води до задницата, в която се открояват задните светлини и двата доста големи трапецовидни накрайника.

До него Мерцедес S-Class Coupe изглежда доста по-опитомен, но агресивността никога не е била приоритет за Mercedes.

Вместо това, линиите на каросерията са много по-елегантни и изчистени, като целта е S-Class Coupe да бъде внушителен в красив образ, който излъчва класа. В същото време изглежда скъп и елегантен.

8-Series

След това достигаме до Lexus LC. Дизайнът на японското купе отразява спортен автомобил, с широка позиция, нисък покрив и футуристични детайли на точните места.

Интригуващите светлини се вписват с останалата част от каросерията, докато характерната решетка на Lexus изглежда по несравним начин спрямо другите модели. Това е забележителен луксозен GT автомобил с дух на суперкола.

И трите модела впечатляват с интериора си. BMW ви посреща с два дисплея за инструменталния клъстер и система за инфоразвлечения, красиви метални акценти и стъкло, както и пълен кожен интериор.

Mercedes S-Class Coupe ви атакува с два огромни дисплея, интегрирани в красиво оформено табло от истински материали като дърво, метал, карбон и, разбира се, кожа.

8-Series

В Lexus LC ще ви посрещне един от най-добрите интериори на пазара, с комплексни повърхности, съчетани със съвременни технологии и комбинация от кожа и алкантара. Това е може би най-впечатляващият интериор, особено ако не е изцяло черен.

Кой от измежду BMW 8-Series, Mercedes S-Class Coupe и Lexus LC бихте избрали?