BMW официално представиха новата 8-ма серия, но за сега само като Coupe версия. От компанията потвърдиха, че 8-цата ще получи, както кабрио версия, така и Gran Coupe. А това са първите скици на четиривратото купе.

Истерията около новата 8-ма серия е огромно. И докато всички сме вторачили поглед в туко що дебютиралата двуврата версия на 8-цата, то нещо много интересно дебне от ъгъла. Да, убедени сме, че още с появата си на пазара, телефоните на дилърите от BMW ще прегреят от поръчки за новата 8-ма серия. Ако се замислите обаче, вероятно най-големият бум ще бъде около година по-късно. И колкото, и да ни харесва кабрио версията, то едва ли ще е заради нея. Огледайте се, хората обожават четиривратите купета, така че BMW 8-Series Gran Coupe вероятно ще спечели сърцата и портфейлите на хиляди фенове по целия свят. И как иначе, вижте какво стана, BMW пуснаха 4-серия, в която хората се влюбиха, но след като излезе Gran Coupe-то направо полудяха. Audi също избиха рибата със своят A5 Sportback, така че убедени сме четирвратата 8-ца ще разбие пазара.

И докато папарак успя да улови 8-ма серия Convertible без абсолютно никакъв камуфлаж. То Gran Coupe-то изглежда, като най-добре пазената тайна на BMW, така че ако искате да добиете поне бегла представа относно визията и, ще трябва да се задоволите само с тези скици…