BMW може да създаде X8 SUV, за да застане между X7 и Rolls-Royce Cullinan

X8

BMW все още не са разкрили дългоочаквания X7, но компанията вече проучва възможността да го последва с още по-луксозен SUV, наречен X8.

Това не е първият път, когато сме съобщили за X8 и за известно време смятахме, че ще бъде купе версия на X7 и по същество ще бъде пуснат на пазара като по-голям X6.

Въпреки това, според доклад на BMW Blog, това няма да е така, тъй като X8 ще бъде традиционен луксозен SUV, който ще е дори по-голям от X7.

Германската марка размишлява дали ще има търсене на X8 на пазари като Китай, където клиентите изискват много място за пътниците на задните седалки. Ако X8 получи зелена светлина, той ще седи между X7 и Rolls-Royce Cullinan в гамата от SUV-ове на баварската група.

По този начин X8 ще бъде най-луксозният и скъп модел на BMW, който някога е произвеждан и ще бъде с най-съвременни технологии за комфорт, шофьорска помощ и самоуправление. Освен това, моделът трябва да получи избор от двигатели, които ще включват поне една V8-задвижваща версия и plug-in хибрид.

Тъй като X8 все още се обсъжда, няма да пристигне преди края на десетилетието. Въпреки това, за такова превозно средство може да си струва чакането.