Audi S5 ще бъде дизел

S5

След като S6 и S7 ще пристигнат с дизелови агрегати, Audi потвърди, че S5 Coupe и S5 Sportback също ще ги последват, поне в Европа.

Моделите ще пристигнат с 342 к.с. и 700 Nm въртящ момент от 3.0-литров V6 TDI с 48-волтова мека хибридна технология и електрически компресор. Това ще позволява на автомобилите да бъдат с около 19% по-икономични, отколкото предшествениците си с бензинови двигатели.

По отношение на производителността, S5 TDI Coupe може да ускори до 100 км/ч. за 4,8 секунди. S5 Sportback TDI може да изпълни същата задача за 4.9 секунди. Независимо от избрания модел, и двете ще имат ограничена максимална скорост от 250 км/ч.

Както при S6 и S7, много от европейските пазари ще продължат да получават S5 с 3.0-литровия TFSI V6 бензинов двигател. Той произвежда 349 к.с. и 500 Nm въртящ момент. Въпреки че притежава значително по-малък въртящ момент от TDI варианта, бензиновото S5 Coupe може да се изстреля до 100 км/ч. за 4,4 секунди и да достигне същата ограничена максимална скорост от 250 км/ч.

Независимо от пазара, всички модели ще бъдат оборудвани с 8-степенна типтроник трансмисия и система за задвижване на всички колела quattro.

Връщайки се към TDI, моделът ще включва познат екстериор със светла решетка, алуминиеви акценти и 18-инчови алуминиеви джанти. Моделите ще са оборудвани и с LED фарове и изпускателна система с четири ауспуха. Фейслифт версията се очаква да бъде представена по-късно.

Интериорът ще разполага с отопляеми предни спортни седалки, спортен волан с кожа и матови алуминиеви акценти. Клиентите ще могат да поръчат и 12,3-инчов цифров инструментален клъстер, безжично зареждане на смартфони и първокласна аудио система Bang & Olufsen.

И двата модела ще пристигнат в Европа през май и цените ще започват от € 65,300 за S5 Coupe и S5 Sportback в Германия.