Audi RS7 Sportback с 800 к.с. звучи брутално на пистата

RS7

Audi не са пуснали RS версията на новото поколение A7 Sportback, така че собствениците на настоящия модел трябва да почакат, преди да помислят за смяна.

На пистата Zandvoort в Холандия е заснет напомпания от Инголщат супер салон. Според описанието, той е снабден с впечатляващите 800 конски сили и над 1000 Nm въртящ момент.

Версията разполага с 4.0-литров V8 с две турбини и е оборудвана с модернизирана горивна система (и вероятно с нови турбокомпресори), в допълнение към пренастроено ECU и ауспух.

С допълнителната мощ, която е с около 200 к.с. и 250 Nm повече от тази на фабричния автомобил, този RS7 Sportback е по-бърз с няколко десети от времето от 3.7-секунди от 0-100 км/ч.

Ако това звучи впечатляващо, изчакайте Audi да представи RS7 2019. Четиривратото супер купе, което ще се изправи срещу BMW M8 Gran Coupe и Mercedes-AMG GT 4-Door Coupe ще приеме V8-макът с две турбини и 612 к.с. от Porsche Panamera Turbo.

Съществуват и доклади, които твърдят, че предстоящият RS7 ще бъде задвижван подобно на Panamera Turbo S E-Hybrid, което е 680 к.с. Ако това наистина е изборът на Инголщат, тогава новото RS7 ще бъде по-мощно от неотдавна представения конкурент на AMG, който трябва да се справя с „само“ със 639 к.с.