Audi RS Q4 бе уловен на улиците и обещава много кончета

RS Q4

Audi стартира с тестовете на RS версията на предстоящото Q4, който се очаква да бъде представен с емблематичния 5-цилиндров турбо двигател под капака.

Audi RS Q4 2020 ще бъде технически копие на RS Q3, като използва същия 2.5-литров двигател, заедно с трансмисия с двоен съединител и Quattro задвижване на всички колела.

Според най-новите доклади, мощността ще бъде увеличена до 414 к.с., за да направи новото поколение компактни SUV-ове по-конкурентни на предстоящия Mercedes-AMG GLA 45.

Тестовият автомобил от снимките, изглежда включва агресивния традиционен бодикит, който очевидно е в светло зелена боя, съдейки по непокритата площ зад калниците.

Промените спрямо стандартното Q4 включват нови предни и задни брони, по-изразени странични прагове, двойна изпускателна система и по-големи алуминиеви джанти, заради по-големите спирачки. Очакваме Audi Sport да предложи опционални карбонови дискове за предния мост.

Както трансмисията с двоен съединител, така и задвижването на всички колела ще бъдат оптимизирани за новото RS Q4, което ще се сдобие със специално адаптивно окачване. Следата ще бъде малко по-широка от стандартните модели, за по-добро справяне със завоите.

Вътре RS Q4 ще получи обгръщащи пътниците седалки, контрастни шевове и RS лога, както и още много глезотии, подчертаващи спортния характер на машината. Така всеки би се чувствал по-специален, сядайки в мощния SUV.

Audi планира да представи изцяло електрическия Q4 E-Tron на предстоящото автомобилно изложение в Женева под формата на концепт, както и окончателната производствена версия на RS Q3. Първо обаче Audi трябва да разкрие Q4 (стискаме палци това да е отново в Женева) и след това да изчакаме дебюта на RS Q4.