Audi обещава Q4 E-Tron Concept да се появи пре 2021

Q4 e-tron

Audi ще ни изненада на предстоящото изложение в Женева през март, като разкрие Audi Q4 e-tron concept.

Германците ни предлагат бегъл поглед към електрическия кросоувър, който ще се присъедини към гамата в края на 2020 г. или в началото на 2021г.

SUV семейството на Audi се разширява стремглаво през последните години, но едно число неизменно ни убягваше – Q4. Сега вече знаем, че името е запазено за купе подобен SUV, който както бихте се досетили, ще се намести между Q3 и Q5.

От тийзър снимките можем да забележим, че Q4 e-tron ще се отличава с тънки фарове, светещо e-tron лого и огромен централен отвор над него. Не са за подценяване и големите въздухозаборници в двата края на бронята. Широките калници, ниският и динамичен таван и разчупената D-колона ще допълват агресивния вид на новия купе SUV.

Все още не е ясно какво задвижване ще видим в новия Q4 e-tron, но е абсолютно възможно то да дойде от по-големия e-tron SUV. Вероятно мощността ще бъде понижена, но все пак ще видим два електромотора, които ще задвижват всички четири колела.

Очаква се да разберем дали бъдещото Q4 ще се продава и като хибрид или модел с конвенционален двигател. По всяка вероятност има такава възможност. Всеки електромобил на Audi – e-tron SUV, e-tron Sportback, и e-tron GT са отделна част от семейството на марката.

Очаквайте повече информация след предстоящото разкриване на Q4 e-tron на автомобилното изложение в Женева.