Audi A8 vs BMW 7 Series vs Mercedes-Benz S-Class: борбата в луксозния клас част III

S-Class

Сравнение на Audi A8, BMW 7 Series и Mercedes-Benz S-Class част I

Сравнение на Audi A8, BMW 7 Series и Mercedes-Benz S-Class част II

Време е да сравним механиката на тези автомобили. Всички те разполагат с въздушно окачване и адаптивни амортисьори и със задвижване на четирите колела. Завиването на задната ос е по избор както в BMW, така и в Audi и в двата случая е снабдено с кормилна рейка с променливо съотношение за предните колела.

Напълно активното окачване, което чете пътя, използвайки същите камера и сензор, необходими за различните системи за активна безопасност и автономна работа на автомобила, е по избор в S-Class и ще бъде по избор в A8 по-късно тази година.

Дори лимузините не могат да избягат от всеобхватната тенденция за удоволствието при шофиране. И трите автомобила имат динамични режими на работа, правейки ги по-твърди и по-бързи, с по-добра реакция на скоростната кутия и педала на газта или по-меки и по-спокойни. Всичко е според вашите желания. Но тези режими се чувстват като временни разсейвания. Настройките, които ще бъдат по подразбиране в 95% от времето ще позволяват на тези автомобили да правят това, което големите лимузини правят най-добре: спокойни, безшумни и удобни.

S-Class

И все пак S-Class създава напълно добре изолирано пътуване, съчетано с покорно и спретнато управление, по-убедително от всеки един от нейните опоненти. Mercedes прави усещането за значително по-мека езда по-силно отколкото в BMW и Audi; може би по-старомодно също така. Това безспорно е класическа лимузина и отдадеността към комфорта изглежда напълно съответстваща.

7 Series и А8 са сходни във всяко динамично отношение и са чудесни алтернативи. Всъщност A8 се усеща по-спокойно от S-Class, като трикамерното му въздушно окачване предава по-малко вибрации от гумите и завиването на четирите колела го кара да се чувства по-малък в тесни градски пространства, отколкото Mercedes.

7 Series се усеща най-добре за дълго разстояние, като управлението е по-последователно и контролът на купето при високи скорости леко ви насърчава да го ускорите, когато се появи тази възможност. 7 Series наподобява GT кола и автентично BMW, когато сте в настроение. Но усещането му е по-шумно от който и да е от опонентите му, а неговият двигател е понякога е като обезумял.

Поради тези причини, 740Ld не може да бъде считан за най-луксозния седан в момента. S-Class може и да не доминира над новата A8, както над старата, но постиженията и силните страни – от ненадминатия комфорт на седалките и усещането до впечатляващо удобство на ползване и истинска релаксираща атмосфера – са точно  това, което трябва да бъде една голяма лимузина. Днес, точно както преди пет години, големият Merc превъзхожда всеки свой съперник. Той е способен да направи това, което наистина има значение по-добре отколкото всеки друг.

S-Class

1st – Mercedes-Benz S-Class:

Богат, изискан, удобен и мързелив. Истинско луксозно предложение и все още уникален в постигането на целта си.

2nd – Audi A8:

По-близък до Mercedes в някои аспекти. Интелигентен, тих, просторен и все пак не по-величествен от сумата от неговите части.

3rd – BMW 7 Series:

Бърз и приятен за шофиране, но му липсва луксозен почерк, грандиозност и амбиция. Той не е толкова усъвършенстван, колкото съперниците си.