Audi A6 Allroad ще бори SUV-овете

A6 Allroad

Audi продължава разработката на новия A6 Allroad, който се очакваше да направи своя дебют на автомобилното изложение в Женева, но не се появи.

По-високата версия на A6 Avant ще бъде пусната на пазара отново като алтернатива на средно големите SUV-ове и ще срещне съперници като Volvo V90 Cross Country и Mercedes E-Class All-Terrain. Очакваме традиционното по-високо окачване, допълнителна защита по купето и още няколко детайла, които да подскажат, че може да се кара и извън пътя. A6 Allroad ще застане непосредствено над бъдещото A4 Allroad.

Тестовият автомобил носи камуфлаж само там, където ще бъдат промените спрямо обикновеното A6. Те ще са по калниците, броните и предната решетка, която, както ще се отличава с 6 вертикални линии.

Новото поколение A6 Allroad ще се възползва от адаптивното въздушно окачване, което дава възможност на водача да промени височината на каране. Гамата на задвижване ще включва най-новата 48-волтова мека хибридна технология на марката и, разбира се, Quattro системата за задвижване на всички колела.

A6 Allroad

Ако Инголщат се придържа към съществуващата си стратегия за Allroad, двигателите ще включват 3.0-литровия TFSI V6 с 335 к.с. и въртящ момент от 500 Nm и 3.0-литровия TDI V6 с 282 к.с. и 620Nm въртящ момент. По-слабата версия на 3.0-литровия TDI V6 с 228 к.с., както и наскоро обявения plug-in хибриден TFSI-e агрегат, също може да намерят място.

Вътре в новото A6 Allroad, очаквайте да видите същия интериор като при A6, като промените ще са вероятно само по нивата на оборудване. Очакваме да видим и тройния дисплей на Audi (инструменталния клъстер, инфоразвлекателната система и контролът на климатика), както и типичните за марката висококачествени материали.

Новото A6 Allroad е само една от версиите на A6. През следващите няколко месеца се очаква и S6 и RS6 моделите да бъдат разкрити тази година.

A6 Allroad