Audi A4 Allroad също ще включи новия дизайнерски почерк на марката

A4 Allroad

Второто поколение A4 Allroad е на път да получи много по-модерна визия, съдейки по последните шпионски снимки. Визуално то ще се отличава с нови фарове и задни светлини, по-широка Q8-подобна решетка и променена броня, която трябва да му помогне в борбата срещу Volvo V60 Cross Country.

Audi ще приложи същите промени в A4 Allroad, както и при седан и комби моделите, които в крайна сметка ще получат фейслифт в средата на цикъла, а не само актуализация за моделната година.

Това би трябвало да доведе до по-технологично превозно средство в сравнение с неговия предшественик. В същото време промените като по-широката решетка или новите фарове трябва да вдъхнат нов живот в продукта.

Подобно на седана и Avant-а, Allroad ще получи и метална лайсна, обединяваща задните светлини по цялата дължина. Предполагаме, че ще е метална, защото изглежда малко прекалено тънка, за да е LED лента.

Можем да заключим за момента, че новата предна броня изглежда по-малко спортна от преди, но крайният резултат не трябва да разочарова.

Като се има предвид, че германският производител ще покаже чисто ново табло във фейслифта на Q7, изпълнено с най-новите технологии, подозираме, че същото ще се случи и с цялата гама на A4, независимо от формата на купето. Това означава, че моделът ще има достойни аргументи, изправяйки се срещу новите 3-Series или Volvo S60.

Промените трябва да включват и по-добър софтуер, нови материали и вероятно някои нови функции за безопасност и свързаност.

Що се отнася до гамата от двигатели, засега няма официална информация. Audi A4 Allroad ще бъде представен по-късно тази година.