Audi потвърди четириврат e-Tron GT за 2020 г.

e-Tron GT

Audi потвърди плана си да пусне динамичен модел с четири врати през 2020 г., наречен e-Tron GT.

Германската компания направи това съобщение на своята годишна пресконференция, в която също така заяви, че новият e-Tron GT ще застане начело на повече от 20 електрифицирани модела до 2025 г.

„Ние тълкуваме спорта много прогресивно с нашата изцяло електрическа e-tron GT и това ще отведе високопроизводителната марка Audi Sport в бъдещето“, каза Рупърт Щадлър, председател на Управителния съвет на Audi.

Audi ще започне изграждането на e-Tron GT в Böllinger Höfe близо до Некарсулм в началото на 2020 година.

Немският автомобилен производител също така повтори, че ще пусне първия си електрически модел на батерии по-късно тази година, който се очаква да е е-Tron SUV. Показан на автомобилното изложение в Женева, новият електрически SUV ще бъде съвместим със зарядни устройства с мощност 150kW, което го прави готов за употреба на дълги разстояния отново за по-малко от половин час.

Новият Audi e-Tron SUV ще бъде построен в преустроения брюкселски завод, където компанията ще сглобява и своя батериен пакет. Тъй като e-Tron SUV ще се произвежда там, Audi ще премести производството на следващото поколение А1 в завода Martorell на Seat. Audi Q3, който в момента се произвежда отново там, ще бъде сглабян в Унгария, след като пристигне новият модел.

Очаква се предстоящият Audi e-Tron GT да се конкурира с модели като Tesla Model S. Нека не забравяме, че до 2020 г. Porsche ще има и Mission E на пазара, така че ще бъде интересно да видим как двете компании ще се справят с позиционирането на новите си електрически модели.