Audi показа E-Tron Electric SUV в почти готов вид

E-Tron

Audi представи доста почти готови E-Tron прототипи на автомобилното изложение в Женева, за да даде на света предварителен поглед на първия си изцяло електрически модел, който се очаква да се появи през август.

Прототипите обикаляха по улиците на швейцарския град, преди да се появят на пресконференцията на Audi до изцяло новия A6.

Производствената версия на Audi E-Tron ще бъде разкрита в Брюксел на 30 август, а дотогава немската компания ще тества флотилия от 250 прототипа, носещи тази камуфлажна обвивка по обществените пътища.

Цялостният дизайн изглежда много по-спортен, отколкото Audi Q5, като електрическият SUV приема по-агресивни LED светлини и нова форма за предната решетка, която в повечето случаи е запечатана. Новият Audi E-Tron също ще предлага „достатъчно“ място за пет пътника.

Не бяха разкрити технически подробности, освен факта, че електрическият SUV ще бъде с основно задвижване на всички колела това, което Audi нарича e-quattro. „Благодарение на електрическото quattro, дългия пробег и множеството възможности за зареждане, клиентите могат да карат на чисто електричество без компромиси“, се казва в прессъобщението на Audi.

Новият електрически SUV ще може да използва бързозареждащи станции със 150 кВт, а Audi казва, че 30 минути ще бъдат достатъчни, за да може E-Tron да бъде готов за „следващата част от дългото пътуване.“

Ако крайният производствен модел остане верен на концепцията от 2015 г., това означава, че ще използва три електрически мотора. Тя претендира за комбинирани 430 к.с., заедно с опция за над 500 к.с. за кратки периоди от време. 0-100 км/ч. отнема 4,6 секунди, а общият пробег – над 500 км.