porsche mission e

Предстоящият модел на Porsche Mission E не само ще следва затвърдения стил на марката, ами ще се предлага в няколко спецификации с различни мощности

Главният изпълнителен директор на марката Оливър Блум заяви, че електрическото Porsche ще се предлага в 5 различни варианта на мощност. Mission E заема сегмента под Panamera и ще успява да прекоси 500 км преди да спре за зареждане отново. Процедурата по „пълненето“ на батериите пък ще изисква само 15 минути, което е рекордно, тъй като масово електро автомобилите в днешно време се нуждаят от около 40 мин. за целта. Дори и Tesla!

porsche mission e
Блум съобщава още, че е много вероятно да взаимстват идеята over-the-air от американската марка, която ще позволи на клиентите да инсталират ъпдейти на софтуера през интернет.
„Не е решено още, но е възможно да се правят ъпдейти на мощността. Например ако колата ви е с 400 к.с., може да се повиши до 450 чрез актуализация на системата.“ – обяснява изпълнителният директор.


Когато Porsche Mission E бъде пусната на пазара, тя ще разполага с 800 волтова задвижваща система, като на концептуалния модел, включваща два електромотора и огромна батерия. Това ще я снабди с 590 к.с., задвижване на четирите колела Porsche Torque Vectoring и ускорение от 0 до 100 км/ч за 3.5 сек.

Възможно е също моделът да предлага и функцията за безжично зареждане на акумулаторите.

Външния вид няма да го обсъждаме, просто разгледайте снимките.