Audi подкара фейслифта на R8 на Nurburgring

R8

Прототипът на предстоящото Audi R8 бе тестван на Nurburgring с двама инженери в кабината.

Многобройни прототипи на R8 бяха снимани последните месеци, но това изглежда е първият път, когато суперавтомобилът достигна „Зеления Ад“. Както при предишните прототипи, така и тук имаме доста черно-бял камуфлаж, прикриващ някои от най-очевидните промени по дизайна.

Отпред можем да видим, че спортистът ще има по-остри фарове и агресивни отвори за въздуха, които ще осигурят на автомобила още по-голямо присъствие от сегашния модел.

Audi наскоро представи наскоро актуализирания състезателен автомобил R8 LMS на автомобилното изложение в Париж с три малки въздушни отвора непосредствено под капака. Новият A1 също разполага с тези малки отвори и е възможно да ги видим и в спортното купе. За жалост те не се виждат под камуфлажа на този прототип.

Ще видим още камуфлажа над страничните прагове и калниците на задните колела. Автомобилът включва фиксирано задно крило, отличаващ се дифузьор и огромни овални накрайници.

Трудно е да се разбере какъв точно вариант на R8 гледаме, но очевидно е задвижван от атмосферен V10, а може би е новият R8 GT, съдейки по ауспусите. Ако това е така, може да се очаква, че колата ще разполага с подобрен вариант на V10 двигателя, който може би ще доставя 630 к.с. като в Lamborghini Huracan Performante.

Суперавтомобилът ще бъде продаван с V10 подобно на настоящия модел и вероятно това ще бъде единствената опция за двигателя. Все пак първата генерация R8 се предлагаше и с V8 в началото.

Фейслифтът на модела трябва да се представи към края на годината или в началото на следващата.