Audi официално потвърдиха, че предстоящият фейслифт на Audi R8 ще дебютира и с изцяло нов за модела двигател. А именно би-турбо V6 разработен заедно с Porsche.

Отдавна се говори, че от компанията искат да предложат по-евтина алтернатива на модела. Досега обаче това бяха слухове. Голяма част от феновете ще останат повече от щастливи, защото алтернативата не е по-малък атмосферен агрегат, 2.9-литров би-турбо V6. Да, това е същият двигател, който ползва Audi RS4, Audi RS5, както и Porsche Panamera. Но благодарение на съвместната работа именно с Porsche се очаква агрегата да възпроизвежда над 500к.с.

Папарашки снимки на тежко дегизирано Audi R8 показват, че визуално суперколата също ще бъде пообновена. Предната решетка е по-широка, както и двете по-малки решетки встрани от нея. Ръбовете на бронята пък са по-заострени. Относно разликата във външния вид на между „малката“ R8-ца и тази с огромния V10, то тя най-вероятно ще бъде минимална.

Новото Audi R8 ще бъде официално представено още тази година, а продажбите ще започнат в началото на 2019 година. Очаква се новият агрегат да пожъне най-големи успехи на китайския пазар, тъй като там данъците се определят спрямо кубиците на двигателя.