Audi загатна E-Tron Electric SUV преди дебюта

E-Tron

Първият изцяло електрически модел на Audi, E-Tron SUV, е почти готов и ще бъде представен на 17 септември.

Audi ще вдигне покривалото на автомобила по време на вътрешно събитие, наречено „The Charge“, което започва следващия понеделник, в Сан Франциско, Калифорния.

Премиерата ще бъде предавана на живо в мрежата и за да подчертае това събитие, производителят пусна нов тийзър, който показва още веднъж формата на Audi E-Tron под тънък сатенен плат.

Повечето спецификации на модела продължават да се пазят в тайна от Audi, но предстоящия E-Tron ще използва 95 kWh батерия, която ще захранва два електрически мотора. Батерията трябва да дава около 400 километра пробег според WLTP критериите, подпомогната от модерна система за възстановяване на енергия, обявена от Audi.

Друго важно нововъведние, което ще даде на Audi E-Tron теоретично предимство пред своя пряк съперник, новооткритата Mercedes-Benz EQC, са камерите огледала, първите по рода си които се предлагат в масово превозно средство.

Междувременно, производството е в ход, тъй като Audi започна да сглобява E-Tron в завода си в Брюксел, в началото на септември, и оттам ще бъде транспортиран до различни пазари.

Автомобилната компания ще докара първите бройки в Съединените щати в началото на следващата година, но дотогава клиентите ще могат да запазят E-Tron с такса от 1000 долара.