Mercedes-Benz SL-class 2018

SL-class

Mercedes-Benz SL-class не е само спортен автомобил. Тя предоставя невероятен комфорт на пътниците и удоволствие от шофирането.

Автомобилът е повече от забавен на път с много завои. И двата варианта – V-6 с мощност от 362 к.с. и V-8 с от 449 к.с осигуряват голямо забавление. Със спуснат таван и режим Comfort, SL-class се превръща в луксозен круизер. Комфортът се допълва от по-голям багажник и обезшумена кабина с вдигнат таван. Външният ѝ вид издава чувство за скорост, независимо дали е паркирана или хвърчи по магистралите. Двойнственият характер я прави идеална за бляскава нощ в тузарски курорт.

Новостите в автомобила са стандартна задна камера и светлини, които изобразяват Mercedes логото на земята при отворени врати.

Независимо дали ще изберете турбо V6 в SL450 или турбо V8 SL 550, ще се радвате на солидна мощ и невероятно представяне. Разбира се, по-големият мотор ще ви даде повече, но малкият прави купето също достатъчно бързо. Промени в задвижващите единици не се очакват, както и в 9-степенната автоматична скоростна кутия.

SL-class

SL450 не е най-бързият автомобил в класа си, но въпреки това успява да достигне 100 км/ч. за само 4.5 сек. Скоростната кутия е бърза и прецизна, звукът от ауспуха е впечатляващ. Това го прави някак по-желан от доста по-скъпия и разполагащ само с 87 к.с. повече SL550. Ако все пак сте максималисти, винаги може да изберете AMG SL63 или SL65, които вече разполагат с брутална мощ.

SL-class е по-скоро отпускащ и приятен круизер, отколкото истински спортист. Въпреки това поведението му е чудесно, двигателите са здрави и той успява да съчетае перфектен баланс между комфорт и представяне. Не се наблюдават промени по двигателите, скоростната кутия и окачването и по-добре. Автомобилът не е толкова остър като Porsche 911, но със сигурност задоволява всички мераци, особено в режим Sport и Sport+.

SL-class

Приятен и удобен, интериорът в SL-class е идеално място за двама. Все пак той не е толкова модерен, колкото новите модели на марката. Сега можете да си поръчате коланите в сив или червен цвят. Можете и да се поглезите с AMG спортен волан, обвит в кожа от напа. В кабината преобладават кожа, дърво, алуминий или карбон. Част от таблото изглежда леко остаряло, но това се компенсира с удобството на целия интерфейс.

7.0-инчовият екран сякаш вече малее предвид днешните стандарти. Централният бутон за управление е изключително удобен и в комбинация с копчетата отстрани не повдига въпроси в клиентите. Почти всичко в SL450 е включено. От навигация, до Bluetooth и синхронизация с Apple CarPlay и Android Auto. Bang & Olufsen аудио система също може да бъде поръчана.

Багажникът е учудващо голям за такъв тип автомобил, но със свален таван, трябва да се съобразявате с оставащото пространство. В кабината има множество джобове и ниши. Комфортът за пореден път е осигурен и всичко изглежда подредено.

Външният вид на SL-class е изграден от гладки и фини линии. Той не крещи толкова силно, колкото Lexus LC и Jaguar F-type, но определено оставя впечатление. По-скоро той изглежда повече скъп отколкото спортен. Разликите при модела за 2018 г. са единствено в преработените емблеми и светещото лого при отваряне на вратите. Сгъваемият твърд таван отличава модела от отново популярните кабриолети с мек такъв. Срещу доплащане можете да си поръчате прозрачен покрив с регулиране на затъмняването.

SL-class

Новост в технологиите е стандартната задна камера. Всичко останало се прехвърля в модела за 2018 г. Както SL450, така и SL550 включват всички системи за безопасност в пакет за помощ. Той включва адаптивен крузконтрол, асистент при поддържане на лентите, наблюдаване на мъртва точка и автоматична аварийна спирачка.

Когато нещо работи и работи добре, то не трябва да се променя. Същата е била философията и на Mercedes със SL-class за 2018 г. Моделът не само е красив, но и комфортен, бърз и практичен. Технологиите са широко застъпени, въпреки остарялото табло. Автомобилът носи собствен дух и ще се превърне в класика след време.