Alfa Romeo 6C Vision Gran Turismo ще ви накара да мечтаете

6C

От 1927 до 1954 Alfa Romeo кръсти всичките си 6-цилиндрови автомобили 6C и това бяха най-славните моменти за италианската марка.

Но може ли Alfa Romeo 6C да се завърне? Е, ходовете на марката през последните години изглежда предполагат това. Първоначално италианците възродиха 8C с ограничения 8C Competizione и Spider, създадени между 2007 и 2010 г. По-рано тази година компанията обяви, че 8C ще се завърне през 2022 като хибриден суперавтомобил със средно-разположен двигател.

Като се има предвид, че Alfa Romeo създаде и 4C през 2013 г., 6C ще изглежда като логично допълнение към тази невероятна колекция. За съжаление, макар през годините да имаше много слухове за връщането на иконата, служителите на Alfa никога не ги потвърждаваха.

Последният път, когато Alfa Romeo използва „6C“, беше през 2014 г., когато пусна предварителни скици на виртуална концепция, наречена 6C Biposto Vision Gran Turismo. Интересното е, че производителят не осъществи този проект и концепцията не стигна до видео играта Gran Turismo 6.

Е, италианският дизайнер Гаспаре Контичели реши, че е време да направи това реалност. Той постави началото на концепт, наречен 6C Vision Gran Turismo. Проектът изглежда спиращ дъха само като го гледаме. Впечатляващите характеристики включват разделеното предно стъкло, прозрачен капак на двигателя и сложна аеродинамика.

Фактът, че профилът в LinkedIn на г-н Контичели подсказва, че преди това той е работил като дизайнер на Alfa Romeo и Maserati, дава на проекта полуофициален статут. Със сигурност изглежда, той че е имал одобрение от Alfa Romeo. Ако трябваше да спекулираме, бихме казали, че това е продължение на проекта на Alfa Romeo от 2014. Или поне трябва да бъде.