Новата Alfa Romeo 8C може да предлага 800 к.с. от хибридно задвижване

8C

Новата Alfa Romeo 8C е в процес на разработка и според Car Magazine, той ще бъде хибриден суперавтомобил с представяне, което ще съперничи на Ferrari.

Покойният Серджио Маркионе потвърди, че 8C ще се завърне, говорейки през юни за бъдещата продуктова стратегия на FCA, но не успя да предостави много спецификации.

За разлика от предишното поколение, новата кола ще разполага със средноразположен двигател. Освен това, новото 8C ще бъде изградено около монокок от въглеродни влакна и ще използва същия 2.9-литров V6 двигател като Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio.

В сегашния си вид този двигател доставя мощ от 500 к.с., но при някои модификации се очаква да стигне по-близо до 600 к.с. Италианската марка вероятно ще стигне по-далече, допълвайки двигателя с електрически мотор, прибавящ 200 к.с. Така общата мощност ще нарасне до внушителните 800 к.с.

За да видим нещата в перспектива трябва да отбележим, че това е значително повече от 710 к.с., предлагани във Ferrari 488 Pista. Така представянето на 8C трябва да предложи време  по-малко от 3 секунди до 100 км/ч.

Отвъд огромната мощ, новото 8C трябва да дойде с усъвършенствана система за разпределение на въртящия момент за безупречност в завой.

Допълнителните подробности остават непотвърдени, но се смята, че моделът ще бъде построен в по-малко от 1000 бройки.