Alfa Romeo има много добри новини

Alfa Romeo

За разлика от друг легендарен италиански автомобилен производител, Lancia, който е почти мъртъв и погребан, Alfa Romeo се движи устремно напред, като обяви смела четиригодишна стратегия.

Един от емблематичните модели, който ще се завърне, е GTV. Очаква се той да бъде купе версия на популярната Giulia и ще добави Quadrifoglio името. Моделът ще се изправи срещу BMW M4, Audi RS5 и Mercedes-AMG C63.

В пътната карта, публикувана по-рано днес от Alfa Romeo, те говорят за перфектно разпределение на теглото от 50/50 и пространство за четирима пътници вътре. По-важното е, че моделът ще разполага с над 600 конски сили от неразкрита задвижваща система с технология E-Boost и векторно разпределение на въртящия момент към всички колела.

Новата Alfa Romeo GTV ще бъде пусната до 2022 г., когато ще се присъедини още една икона на италианската марка: 8C. Тя ще се похвали с повече от 700 конски сили, генерирани от хибриден задвижващ механизъм, с двигател с две турбини, задвижващи задните колела, и електрически мотор, насочващ енергията си към предния мост. В права линия този суперавтомобил ще се изстреля до 100 км/ч. за по-малко от три секунди.

Марката, собственост на FCA, казва, че моделът ще приеме монокок шаси от въглеродни влакна, а изображението с концепта показва много елегантно изглеждаща машина с много извивки и Quadrifoglio емблема на задните панели.

Въз основа на успеха на Alfa Romeo Stelvio, фирмата ще пусне още два SUV-а. Единият от тях ще бъде с компактни размери и ще стои точно под Stelvio, докато другият ще бъде по-голям и ще се бори с BMW X5, Mercedes-Benz GLE и Audi Q7.

В допълнение към новите GTV и 8C, както и разширението на SUV-ове, Alfa Romeo ще пусне и дълга база на Giulia и Stelvio. Те трябва да помогнат да се увеличат продажбите в Китай от 2,6 милиона бройки през миналата година до 3,2 милиона единици през 2022 г., според вътрешен анализ.

Alfa Romeo скоро ще се сбогува с дизеловите двигатели, тъй като тяхната стратегия включва електрификация. В резултат на това очаквайте в близко бъдеще да видите хибридния и plug-in хибрид Alfas, който обещава нулеви емисии, и пробег надхвърлящ 50 километра.

Giulietta ще остане в компактния сегмент, предизвиквайки Audi A3 Sportback, Mercedes-Benz A-Class и BMW 1-Series. Престижният хечбек обаче ще бъде сериозно обновен с хибриден задвижващ механизъм, както се вижда от пътната карта, в допълнение към технологиите за самоуправление и свързаните с тях функции.

Giulia и Stelvio ще приветстват актуализации в средата на цикъла, включително PHEV двигателите и автономна технология за задвижване.