Lancia Delta Integrale ще се завърне

Integrale

Добра новина за феновете на Lancia с дълбоки джобове, тъй като изглежда, че емблематичната Delta Integrale ще се завърне като модел с три врати.

Automobili Amos е името на компанията, която планира да изгради нова интерпретация на класическата рали икона. Основана от състезателния шофьор Юджийн Амос, малката италианска компания ще се вдъхнови от Сингър, за да предложи най-добрата Delta Integrale в света.

Според Амос, колата ще бъде напълно преработена, включваща над 1000 нови компонента. Каросерията ще бъде нова и изработена от ръчно обработен алуминий, докато предната броня ще бъде изработена от карбон като препратка към Lancia Beta.

По подобен начин двигателят и окачването ще бъдат преработени, а завършената кола ще предложи ново усещане от шофирането благодарение на новата геометрия на окачването. Юджийн Амос призна в интервю за „Classic Driver“ преди няколко месеца, че иска творчеството му да може да поднася.

Дизайнът на автомобила се отличава с фини промени, които го правят по-мускулест и в същото време запазва същността на Integrale. За разлика от оригинала няма да има врати за пътниците отзад, а интериорът ще бъде напълно преосмислен, изхвърляйки несъмнено остарялото табло на стандартното Integrale за нещо по-подходящо. Амос каза, че новият интериор ще бъде вдъхновен от пилотската кабина на Delta S4.

Компанията ще използва стандартните модели Delta Integrale 16v като донори, вместо по-редките Evoluziones, тъй като Юджийн признава, че те са твърде ценни, за да бъдат подложени на тази преработка.

Automobili Amos искаха да покажат първия завършен екземпляр на тазгодишния конкурс d’Eleganza Villa d’Este, но не успяха да го направят навреме. Вместо това компанията пусна първите рендери на автомобила заедно с обещанието, че скоро ще разкрият всички детайли.