Alfa Romeo 4C от Pogea Racing е малък звяр

4C

Незадоволени, че дадоха на Ferrari 488 GTB допълнителна мощ в Монако, Pogea Racing вложиха магията си в Alfa Romeo 4C и разкриха творението си на събитието Top Marques.

Принципно малкият 1,75-литров 4-цилиндров двигател на 4C произвежда 237 к.с. Въпреки това, Pogea Racing увеличава обема на двигателя до 1,95 литра. Той е оборудван с нов турбокомпресор, кован колянов вал, обновени  глави, ковани бутала, по-големи всмукателни клапани, преработена електроника и въглеродни изпускателни тръби, за да се увеличи мощността до забележителните 477 к.с. За да се справи с мощта, скоростната кутия е променена. Въртящият момент също е скочил от 350 Nm до 535 Nm.

Благодарение на тези числа, ракетата на Pogea Racing Alfa Romeo 4C достига 100 км/ч. за 3.6 секунди и няма да спре да се ускорява, докато не достигне 308 км/ч. Когато разберете, че Euro-spec 4C тежи само 895 кг, може да разберете колко са 477 к.с. и 535 Nm.

Промените  не спират. Pogea Racing отделя време и за разработката на аеродинамичен пакет за спортния автомобил, който включва нова предна броня с увеличени отвори за въздух, два отвора до задното стъкло за охлаждане на двигателя и голямо задно крило. Уникален заден дифузьор също е наличен. Клиентите могат да поръчат колата с 18-цолови джанти отпред и 19-ки  отзад.

Вътре, 4C е украсена с черна и червена кожа и алкантара.

Pogea Racing възнамерява да направи само пет автомобила, но все още не е публикувала подробности за цената.