Шефът на Hyundai N намеква за спортна кола

Hyundai N

Hyundai N забавя развитието си, тъй като компанията вече представи i30 N и Veloster N. Спортното подразделение работи също върху i30 N Fastback, тъй като прототипа бе забелязан наскоро, тестван на Nürburgring.

Допълнителни модели са в процес на подготовка и ръководителят на спортния отдел на Hyundai намекна, че марката може да предложи спортен автомобил. Говорейки за Top Gear, Алберт Бирман каза, че компанията „опитва различни неща“ и евентуално би могла да въведе модел, който не се основава на съществуващ автомобил на Hyundai.

Бившият шеф на BMW M продължи да критикува предишния си работодател, като заяви: „Сега M означението е навсякъде в гамата на BMW, но когато бях там, трябваше да се бия като луд за всяка кола.“ Той добави, че има повече свобода в Hyundai и е „повече от добре дошъл да направи каквото мисля, че трябва да направим“.

За съжаление, изключителен спортен N автомобил не е приоритет в момента, тъй като Бирман признава, че „Нашата търговска мрежа не е използвана за мощни автомобили и трябва да отделим малко време“. Той също така предложи компанията да създаде N марка, преди да се захване с поръчкови модели.

Hyundai N

Макар че не бива да очакваме скоро да видим спортен автомобил, кросоувър с висока производителност е почти сигурен в този момент. Сегментът остава популярен сред потребителите и слуховете са, че Hyundai ще предложи Kona N.

Още по-смело, Hyundai N моделите могат да се конкурират с автомобили от BMW M и Mercedes-AMG подразделенията. Шефът на Hyundai Motor Group Томас Шемера каза: „Може би след три-четири години стратегията ще се промени и ще се състезаваме с големите момчета“.