Hyundai i30 N Fastback бе хванат по време на тестове

i30 N

Hyundai пусна две съблазняващи нови версии на i30 наскоро. Налице е мощният хот хеч i30 N и елегантният i30 Fastback. Сега двамата се събират в един модел, който обещава да бъде толкова стилен, колкото и бърз.

След шпионски снимки, заснети в Германия, предстоящият Hyundai i30 N Fastback вече бе забелязан на снежен тест в студено време.

В издължената версия Hyundai се очаква да получи същите механични компоненти като хот хеча. Това означава 2.0-литров турбо 4-цилиндров мотор, предлагащ 246 к.с. или 271 к.с. с опционален пакет за повече мощ.

Той ще бъде снабден с 6-степенна ръчна трансмисия, наслада за ентусиастите от старата школа. Това би трябвало да доведе до подобно представяне на i30 N, който се изстрелва на 100 километра в час за шест секунди.

Заедно с по-мощния двигател, моделът Fastback изглежда включва в себе си усъвършенстван аеро пакет, окачване и по-големи спирачки, за да запази всичко под контрол.

Заедно със спортния хечбек Veloster N, i30 N и новия i30 N Fastback, спортната серия на Hyundai се разширява с бързо темпо. Подобна трансформация се очаква да бъде предложена и на предстоящата фейслифт версия на Tucson, която ще се появи, за да разшири линията още по-надалеч.

Дали ще видим i30 N Fastback в Женева тази седмица, не знаем. Но може да сме сигурни, че когато това се случи, няма да бъде последния от моделите на Hyundai, който ще получи N обозначение.