Следващата Tesla Roadster ще бъде най-бързата кола

Roadster

Най-новото поколение Tesla Roadster пристига скоро и обещава да бъде нещо много специално.

Макар че има редица хиперавтомобили, които се стремят към рекорди, изпълнителният директор на Tesla Илън Мъск каза, че новият Roadster ще бъде над всички.

По време на интервю с Recode, изпълнителният директор каза, че е важно за електрическия спортен автомобил да е над всички алтернативи с бензинов двигател.

„Ние имаме следващото поколение Roadster. То ще бъде най-бързият спортен автомобил във всяко измерение „, каза той.

„Най-бързо ускорение, най-висока максимална скорост, най-добро управление. Важно е да имаме електрически спортен автомобил, който да е по-бърз от най-бързия спортен автомобил на бензин.“

„Това ще помогне да се разбие мита около бензиновите спортни автомобили. Затова мисля, че е важно да направим това, за да покажем, че електричеството е най-добрата архитектура. „

Tesla не е единственият автомобилен производител, който смята, че електрифицирането е бъдещето на мощните автомобили. Хърватската компания Rimac разработва своето второ поколение електрически хиперкар и се насочва директно към спецификациите на новата Tesla. Освен това автомобилните производители като McLaren признаха, че електрическите задвижвания скоро ще изпълняват важна роля в света на автомобилите с висока производителност.

След разкриването на новия Roadster, Илън Мъск разкри, че тя ще има 200 кВт батерия и ще ускорява до 100 км/ч. за 1,9 секунди. Така 1/4 миля ще се изминава за 8,9 секунди и автомобилът ще достига максимална скорост над 402 км/ч. Според тестовия пилот на Tesla Емил Буре, тези номера са консервативни, а готовият автомобил ще бъде още по-бърз.