Rimac C_Two Hypercar ще ускорява до 100 км/ч. за под 2 секунди

C_Two

Rimac Automobili разкри втората си електрическа хиперкола на автомобилното изложение в Женева и името ѝ е C_Two.

Както бе обещано от хърватския производител, C_Two е значително по-мощен от своя предшественик, тъй като предлага комбинирани 1888 к.с. и 2300 Nm въртящ момент от своите електрически мотори.

Резултатът от цялата тази лудост е 0-100 км/ч. за спиращите дъха 1.85 секунди. Максималната скорост пък е 412 км/ч. Предполагаме, че обявата на Tesla за 0-100 км/ч. за 1,9 секунди за предстоящия Roadster има общо с времето на този хипер автомобил.

Както и при Concept One, всяко колело на C_Two се задвижва от собствен двигател, като Rimac използва 1-степенна скоростна кутия отпред и 2-степенна кутия отзад.

Четирите двигателя работят заедно чрез разпределение на въртящия момент към всички колела. Цялото задвижване е напълно конфигурируемо, предлагащо изключването на която и да е от двете оси до перфектно 50-50 съотношение.

Захранването на двигателите е поверено на огромна 120 кВт батерия, която разполага с течна охладителна система, поддържаща температурите ниски при условия на бързо шофиране. Rimac твърди, че пробегът възлиза на 650 км. по цикъла на NEDC.

Новата електрическа хиперкола също така разполага с осем бордови камери, LIDAR технология, шест радара, десетина ултразвукови сензора и „изключително прецизна“ GPS, като Rimac казва, че C_Two е достигнал до автономно ниво 4. Изкуственият интелект използва камери за разпознаване на лица, за да се отключи и да стартира без ключ.

Производството на C_Two ще започне по-късно тази година, като Rimac планира да построи само 150 бройки.