Следващата Opel Corsa ще е доста променена

Corsa

Ново поколение Opel / Vauxhall Corsa ще се появи скоро и като първият автомобил, произвеждан под егидата на PSA Group, ще бъде много важен за марката.

С оглед на това, новата кола ще бъде значително различна от настоящия модел, съобщават от Autocar.

Автомобилът ще се основава първоначално на платформата на GM, но поради закупуването на Opel от PSA, това остава в миналото. Вместо това, новата Corsa ще използва Common Modular Platform (CMP) на PSA, която ще бъде използвана и в новия Peugeot 208. Както може да предположите, CMP е архитектура с предно задвижване, предно-разположен двигател, способна да поддържа доста двигатели.

Докладите сочат, че PSA най-вероятно ще въведе новата Corsa със своя 1.2-литров  3-цилиндров турбо двигател. Предлаган в редица версии, този двигател трябва да даде на бъдещите собственици на Corsa перфектната комбинация от мощност и горивна ефективност.

Малко след премиерата на хечбека през следващата година ще се изкара изцяло електрическа версия, наречена eCorsa. Стартирането на този модел няма да се забави, след като електрическият Peugeot 208 навлезе на пазара.

Благодарение на PSA, дизайнът на Corsa шесто поколение ще се възползва от радикални промени. Той ще бъде първият автомобил от семейството на Opel и Vauxhall, който ще приеме изцяло нова посока на дизайн, наскоро представена от GT X Experimental concept. Като такава, колата ще използва решетката „Vizor“ и преобразувани фарове.

PSA ще се откаже от Corsa с три врати поради намаляване на търсенето на такива превозни средства и единствено ще остане вариантът с пет врати.

Corsa