Opel GT X Experimental Concept бе леко загатнат

GT X Experimental Concept

През първата година под шапката на PSA, Opel работи върху нова кола, наречена Experimental Concept GT X. С нея се очаква въвеждането на нов стилистичен език за марките Opel и Vauxhall.

Това изображение показва изпълнителния директор на Opel, Михаел Лошелер, който предлага поглед към дизайна на концепта. Както виждаме, предната броня не прилича на нищо познато ни досега.

Тя се отличава с вертикална линия от капака и хоризонтална в долната част. Освен това, новият дизайн включва VIZOR, или мястото, където са поместени фаровете, DRL, камерите, сензорите и емблемата на Opel. Той прави носа на GT X Experimental Concept доста агресивен.

Друго, което може да забележите от този тийзър, е липсата на въздухозаборници за охлаждане. Така би било разумно да се приеме, че концептът ще включва изцяло електрическо задвижване.

Говорейки за новия дизайнерски език на компанията, британският вицепрезидент Марк Адамс заяви, че компанията иска бъдещите автомобили да се открояват от тълпата.

„Дизайнът ще бъде в основата на всичко, което правим в бъдеще. Той наистина ще разграничи марката Vauxhall и ще я направи по-отчетлива и по-подходяща спрямо нашите основни ценности.“

„Ние сме горд британски бранд и вдъхновението за дизайн е навсякъде около нас във Великобритания – от смелата изобретателност на Джеймс Дайсън до чистия дизайн на Джонатан Айв – и този концепт ще въплъти това“, каза Адамс.

Vauxhall / Opel ще представи новите дизайнерски елементи в GT X Experimental Concept в бъдещата си гама от автомобили през следващото десетилетие. Остава да се види дали ще бъде направена производствена версия на GT X Experimental.

GT X Experimental Concept