Очаквайте нови Mercedes-Benz PHEV SUV модели

Mercedes-Benz

В допълнение към EQ под-марката за електрически автомобили, Mercedes-Benz продължава да се ангажира с хибридни технологии.

Daimler съобщи, че производството на техните SUV-ове от следващо поколение, включително техните хибридни варианти, ще започне по-късно тази година в завода Таскалуса в Алабама.

Информацията беше оповестена публично по време на годишната среща с доставчици в САЩ. Заводът Таскалуса е мястото, където Mercedes-Benz изгражда GLE, GLE Coupe и GLS за световните пазари.

Като се има предвид, че развитието на следващото поколение GLE е към края си, не бихме се изненадали, ако говорим за него.

Всъщност днешното семейство включва GLE 500e 4Matic, plug-in хибрид с 3.0-литров V6 двигател с две турбини и електрически мотор, който произвежда общо 436 к.с. и 650 Nm. Мощта се насочва към системата за задвижване на всички колела чрез 7-степенна автоматична скоростна кутия с двоен съединител, а шофьорите могат да избират между „Hybrid“, „E-Mode“, „E-Save“ и „Charge“. Освен това, GLE 500e 4Matic може да измине на ток 32 километра и със скорост до 130 км/ч.

Mercedes също подготвя изцяло нов GLS. „S-класата при SUV-овете“ се очаква да пристигне през 2019 г. и може много добре да приеме и plug-in хибриден задвижващ механизъм.

Mercedes ще инвестира 1 млрд. долара в завода в Таскалуса. То ще подготви терена за началното производство на SUV-овете и ще включва създаването на повече от 600 нови работни места в обекта.