Mercedes-AMG GLE 63 ще изстрелва около 570 к.с.

GLE 63

Луксозният кросоувър сегмент е силно конкурентен, но сякаш Mercedes GLE и неговия предшественик ML са там от доста време. Това е на път да се промени, тъй като компанията работи върху съвсем нов модел и ще ви покажем преработения GLE G3.

По-спортен от предшественика си, новият Mercedes-AMG GLE 63 има смела предна броня с голяма решетка Panamericana, която е заградена от големи фарове с характерни светодиодни дневни светлини. Камуфлажът крие много от дизайна, но моделът има и спортна предна броня с масивни отвори за въздух.

Цялостната форма остава доста вярна на настоящия модел, но снимките показват, че моделът GLE 2019 има по-плавна каросерия, която вероятно отразява GLC. Можем да видим и по-заоблени огледала, аеродинамични странични прагове и масивни колела, които са подкрепени от високопроизводителна спирачна система с червени апарати.

По-облият стилистичен подход продължава назад, тъй като новият GLE изглежда по-малко ръбат от предшественика си. Можем да видим изпускателна система с четири ауспуха и LED задни светлини.

Модерният стил ще се пренесе в кабината, тъй като кросоувърът ще има нов волан и цифров инструментален клъстер, който се намира до системата за инфоразвлечение. Снимките също така предполагат, че ще има четири централни вентилационни отвора, модерен лост и нова централна конзола.

Очаква се мощността да бъде осигурена от 4.0-литровия V8 двигател с две турбини, който се среща в повечето от моделитена AMG. Базовият модел трябва да произвежда  около 571 к.с. и въртящ момент от 750 Nm, докато S вариантът може да има 612 к.с. и 850 Nm.

Когато стартира, GLE 63 ще дойде като алтернатива на моделите като следващите X5 M, Porsche Cayenne Turbo и Range Rover Velar SVR.