формула 1

Вторият за сезона на Формула 1 състезателен уикенд продължава да бъде благополучен за отбора на Ферари. В днешната квалификация Себастиан Фетел драматично записа най-доброто за деня постижение от 1:27:958 мин. в последните минути на третата сесия.


Съотборникът му Кими Райконен, който до този момент водеше във временното класиране ще потегли от втора позиция на стартовата решетка утре, а зад него застава болида на Валтери Ботас.

Световният шампион Люис Хамилтън записа четвъртото най-добро време за деня, но припомняме, че той бе наказан да потегли с 5 позиции назад поради смяна на скоростна кутия вчера. Този факт малко или много „отпуска примката“ около шията на Скудерията.

Квалификационните сесии не преминаха цветущо за отбора на Ред Бул. Въпреки, че Даниел Рикардо ще потегли от четвъртата позиция утре той ще се окаже сам в борбата срещу „червените“, тъй като Макс Верстапен така и не записа време, поради катастрофа още в началната фаза на надпреварата.
За сметка на това пък тиймът на Торо Росо има повод за празнуване. Дебютантът им Пиер Гасли „завъртя“ пистата в Сахир за 1:29:329 мин. което е и шестото най-добро постижение в квалификационния ден и билет за борбата за точки утре, ако Хондата не им създаде проблеми.

Не пропускайте старта на състезанието за Голямата награда на Бахрейн утре точно в 18:10 часа.