Mercedes GLS 2019 – луксозен, технологичен и за 7 човека

GLS

Съдейки по факта, че не виждаме решетка Panamericana, този прототип най-вероятно е редовна версия на предстоящия GLS SUV на Mercedes, а не флагмана GLS 63.

И все пак, това е SUV на Mercedes-Benz, а не Escalade или Land Cruiser и производителят, базиран в Щутгарт, вади GLS на Nurburgring в опит да получи цялата информация относно динамиката на шофирането.

BMW прави същото с техния X7, така че GLS не може да си позволи да изостане по никакъв начин. Така че, ако приемем, че GLS се държи, както може да се очаква, съсредоточаването върху стила, качеството на изпълнение и производителността трябва да следват в точния ред.

Това, което искаме да кажем, е, че бъдещите клиенти на GLS несъмнено ще гледат на внушителния размер и външен вид на автомобила, преди да го изпробват, за да видят колко е удобен и практичен. Тук се появява гъвкавата MHA платформа, която ще се използва и за новия GLE. Както можете да си представите, по-лек GLS определено е добра идея.

Тъй като SUV-ът се предполага, че е ще е S-Class в класа си, сядането зад волана на изцяло новия модел трябва да разкрие изящни материали в цялата кабина, както и достъп до някои от най-съвременните и сложни системи. Също така инструментален панел с два 12,3-инчови дисплея може да се очаква съвсем спокойно. Той ще има място за седем пътника на три реда седалки (2 + 3 + 2).

Двигателите на GLS трябва да бъдат 6- или 8-цилиндрови агрегати, а по-късно ще се появи електрически задвижващ механизъм и, разбира се, AMG версия с две турбини.

Що се отнася до пристигането на модела в шоурумите, вероятно няма да е преди 2019 г.