subaru

Според доклад на Subaru 293 чисто нови кросоувъри Ascent модел 2019 произведени между 13 юли и 21 юли 2018 г. са с липсващи точкови заварки в областа на В-стълб от шасито. Тези заварки придават здравина на корпуса на автомобила точно там, където се закрепват задните врати, което ги прави изключително важни за цялостната конструкция на автомобила. Проблемът се дължи на неправилното програмиране на роботите, които извършват тези заварки, докато автомобилът минава по монтажната линия.

Истината е, че не рядко се случва производител да върне за ремонт на фабрични дефекти автомобили. Но това, което прави този случай особено интересен, е че 9 от тези 293 засегнати модела Subaru Ascent вече са върнати в представителства на марката, а собствениците им ще получат чисто нови автомобили. Другите 284 засегнати екземпляра за момента се намират на фирмени паркинги, но е ясно, че всичките 293 автомобила ще бъдат унищожени и заменени.

Ако сте собственик на Ascent произведен в посоченият период на 2018 г., това което можете да направите е да се свържете с вашия местен Subaru дилър и да му предоставите вашия VIN номер. Може да проверите и сами онлайн, за да разберете дали вашето превозно средство е едно от 293-те с липсващи заваръчни шевове. И тъй като това е много сериозен проблем за безопасността, бихме ви препоръчали да проверите Вашия VIN веднага, защото липсващите заварки не могат да бъдат идентифицирани само чрез визуална проверка.