Новият Mercedes-AMG CLA 35 Shooting Brake включва всичко – бърз, практичен и красив

CLA 35 Shooting Brake

Второто поколение Mercedes CLA Shooting Brake изгря в Женева, но моделът има още какво да покаже.

AMG версиите все още са в процес на разработка и един от тях беше заловен на тест с доста камуфлаж. Говорим за „входното“ CLA 35 Shooting Brake, което ще застане над CLA 250 Shooting Brake с 222 к.с.

Както и при вече представения хот хеч A35, CLA 35 Shooting Brake ще включва 2.0-литров 4-цилиндров бензинов двигател с турбокомпресор, който предлага 302 к.с. и 400 Nm въртящ момент. Той ще бъде оборудван стандартно със 7-степенна автоматична трансмисия с двоен съединител и 4Matic система за задвижване на всички колела.

Новият Mercedes-AMG CLA 35 трябва да се представи подобно на A35, въпреки че е малко по-тежък. Можем да очакваме спринт от 0 до 100 км/ч. за около 4,7 секунди и максимална скорост от 250 км/ч., очевидно ограничена по електронен път.

Както шпионските снимки могат да потвърдят, AMG версията ще се отличава с по-спортен бодикит със спортни брони и малко по-голям спойлер на покрива. По-ниското окачване, по-големите спирачки и гуми, както и двойната изпускателна система ще допълнят картинката.

Интериорът ще привлича клиентите със спортни седалки, спортен волан и по-специални детайли. CLA 35 ще получи и някои уникални режими на шофиране, включително Comfort, Sport, Sport +, Individual и Slippery.

Очаквайте Mercedes-AMG CLA 35 Shooting Brake да дебютира по-късно тази година, вероятно на автомобилното изложение във Франкфурт през септември.