Новата Toyota GR Supra A90 получи първия си 2JZ суап

2JZ

Ето, че се случи. Вече имаме първата Supra от последно поколение с легендарния 2JZ двигател от Supra A80.

Миналия месец, компания, базирана в Калифорния, обяви, че ще започне да предлага 2JZ суап пакети за Supra от 5-то поколение. Както се оказва, идеята е прекалено добра, за да са единствените с това предложение.

Пред нас стои Даиго Саито, известният японски дрифър, известен с впечатляващите си дрифт машини, една от които е Ferrari 599 GTB. Е, дойде времето Саито да създаде нов дрифт автомобил и той избра изцяло новата Supra A90 за база.

Детайлите са оскъдни за момента, но снимките, които е качил в социалните медии, показват огромни промени в Supra-та – както бихте очаквали от един дрифт автомобил. Например, автомобилът разполага с допълнително монтиран заден радиатор за допълнително охлаждане.

Двигателят! О да, двигателят е легендарният 2JZ-GTE 3.0-литров 6-цилиндров и разполага със заплашителните 800 к.с. Това трябва да е достатъчно за всеки един завой. Както можете да видите, все още има някои неща, които трябва да се направят по колата, като например по-широки калници, за да съберат по-широките гуми.

Забележителното е, че превръщането на фабричната кола в дрифт чудовище с 2JZ двигател отнема само 42 дни, включително развитието.

Саито казва, че е избрал новата Supra като основа, защото A90 има къса база и компактно тяло, което го прави лесен за управление. Освен това, машината предлага ниски разходи. Защо обаче се е стигнало до 2JZ?

Саито не разкрива тайната, но е съвсем ясно, че новият B58 агрегат на BMW е прекалено нов, за да се намерят точните части за търсения резултат. Така смяната му изглежда напълно логична, особено след като пилотът познава агрегата отлично от предишни свои машини.

Supra A90 с 2JZ ще направи първото си публично представяне на 23 март в Токио на D1 Grand Prix All-Star Shoot Out.