подземни тунели

Може би сте забелязали, че не скриваме удивлението си винаги, когато пишем за иновативния технологичен предприемач Илон Мъск. В случай, че името не ви говори нищо ще ви подскажем, че той е известен като създателят на компанията за електро автомобили Tesla Motors, частната космическа компания Space X, високоскоростните влакове Hyperloop, а сега изобретателният бизнесмен е решил да пребори трафика в големите градове с огромна мрежа от подземни тунели.

Както се случва и с останалите идеи на Мъск, тази също ще се развива под шапката на отделна компания носеща най-скучното име на света : The Boring Company.
Идеята е автомобилите да слизат в подземните тунели посредством „шейни“ играещи ролята на асансьори от нивото на улицата до ъндърграунда. След като шейните „спуснат“ колите в тунелите, те се сливат с трфика напълно автономно и ви откарват до желания изход. The Boring Company твърди, че платформите могат да развиват скорост до 200 км/ч нареждайки се в „опашка“, като по този начин ще съкратят още повече времето за придвижване.

Илон Мъск предсказва, че с помощта на тези подземни тунели хората ще могат да пътуват от Лос Анджелис до международното летище ЛАКС за „5 до 6 минути“ – нещо което сега отнема меду половин и един час, в зависимост от трафика.

The Boring Company все още е само на концептуален етап, въпреки че в базата на SpaceX вече е забелязана първата машина за копаене на тунели. Очаквайте видео на първите тестови тунели през следващите няколко години.