tesla roadster

Новата дългоочаквана Tesla Roadster ще пристигне през 2019 и ще замени стария си покрив тип „тарга“ с напълно конвертируем кабрио таван. Очертава се натоварено ежедневие на компанията до края на 2017, когато трябва да бъде пуснат и новият Model 3, от който са поръчани вече 400 000 бройки. Това ще бъде първият достъпен модел на Tesla.

Американската компанията за електро автомобили се различава в много отношения от другите световни фирми и един от елементите е, че нейния изпълнителен директор Илон Мъск винаги е отворен да разкрие продуктовата си пътна карта. Той често споделя новини и актуализации за бъдещите модели на марката в социалните мрежи, така че вече имаме ясна представа кои модели ще бъдат представени през следващите 3 години, освен Model 3.

Model Y Crossover ще представлява малък SUV, разположен под Model X в продуктовия списък. Освен него Tesla са планирали да въведат в менюто си и няколко търговски (тежкотоварни) модела, като електрически пикап и голям влекач, които ще бъдат показани на публиката през този септември.

В края на краищата, обаче първата кола на компанията през 2006 беше двуместното спортно купе Tesla Roadster и неговото ново поколение ще стане факт през 2019 година според думите на Мъск.
За разлика от стария Roadster, който беше изграден на базата на Lotus Elise и произведен в по-малко от 2500 бройки, моделът от 2019 г. ще бъде проектиран изцяло в пределите на фирмата и ще се възползва напълно от натрупания производствен опит на компанията.

Знаеки на какво е способен тежкият четириврат седан Model S P100D, нямаме търпение да видим ускорението на сравнително малката и лека Tesla Roadster, особено след като Илон Мъск сподели, че кабриото ще се предлага с Ludicrous Mode. С него Model S стъпва на територията на суперавтомобилите с ускорение от 0 до 100 км/ч за 2.8 секунди (Lambo Aventador го прави за 2.9 сек.).