Най-новия спортен автомобил на Lamborghini, Huracan, вече е дал заявка за силно представяне.

С атмосферен V10, монтиран в средата, задно или задвижване на четирите колела, в зависимост от версията, интелигентното инженерство и очарователния дизайн, Huracan определено е мечта.

С течение на времето, Huracan се е доказал на драг пистата. От стокови модели, предизвикани от различни превозни средства до екземпляри с над 2000 к.с., и, разбира се, изключително желаното Performante, Huracan се състезава много коли. Сега Dodge Challenger SRT Demon се добавя в този списък.

В топ вид, оборудван с Demon Crate, драг гуми и 100 октаново гориво, американският автомобил изкарва 840 конски сили. Това е с около 240 к.с. повече от Huracan LP610-4 само за част от цената на италианската машина.

Все пак, както вече знаем, да се усмири Demon-a е много трудно, тъй като в миналото той губи от автомобили като McLaren 570S.

Така че, със сигурност дяволската машина не може да се противопостави на Lamborghini Huracan, нали? Отговорът се крие във видеото, което показва три състезания на 1/4-миля. Това трябва да е повече от достатъчно, за да разреши спора.