Въпреки че не е известна като Нюрбургринг или Спа-Франкоршан, пистата Ньовер Маникур се използвала за френските етапи на Формула 1 от 1991 до 2008 година. Разполжено в централната част на Франция на 250 км югоизточно от Париж, трасето е с дължина от 4.4 км, а в конфигурация „Клуб“ – 1.7 км и 11 завоя.

Но защо ви го казваме ли? Защото новият клубен рекордьор на пистата е Lamborghini Huracan Performante. Италианският суперавтомобил, шофиран от Motorsport Magazine, току що записа най-доброто време от 1:17:17 мин., оставяйки зад себе си коли като McLaren 675LT, Corvette C7 Z06 и Porsche 911 GT3.

Пълната обиколка е заснета от купето с онборд камера и можете да видите записа над статията. В него ще получите като бонус и няколко готини дрифта през завоите с „разярения бик“.

Въпреки, че сме говорили доста за модела в предишни статии, нека припомним част от техническите му характеристики. Huracan Performante ползва 5.2 литров атмосферен двигател с 10 цилиндъра във V-образна форма, който произвежда 640 к.с. и 600 Нм въртящ момент. С него суперкарът може да вдигне 325 км/ч и да се изстреля от място до 100 км/ч за само 2.9 секунди…. Добри данни за автомобил без турбо!

Ще се радваме да видим отговорът на Porshe GT2 RS на същото трасе, понеже това беше автомобилът, който смачка рекорда на Lambo на Нюрбургринг миналата година с почти 5 секунди.