Ако се върнем назад във времето, когато повечето марки не се интересуваха от хот хеч сегмента, може би Audi RS3 Sportback беше доминаторът на горещите хечбеци.
Алтернативата на Golf R от Инголщат предлага спортен стил, доработено шаси и мощен двигател.

Агресивният мъник се появи преди 8 години, малко след дебюта на второто поколение А3. RS3 е екипиран с мотора на ТТ RS – турбинираният 2.5 литров двигател с 5 цилиндъра и мощност от 340 к.с. и 450 Нм. Задвижването разбира се е и на 4-те колела, като силата преминава през 7 степенна трансмисия с двоен съединител.

Във формата, в която излиза от завода Audi RS3 успява да вдигне 100 км/ч от място за 4.6 секунди – напълно достойно за малък хеч с „едър кокал“ – колата тежи 1570 кг. Екземплярът от видеото обаче разполага с някои „ощипвания“, които завишават мощността до 500 к.с. Собственикът върди, че това е достатъчно, за да хвърли ръкавица на голиата в дисциплината Porsche 911 Turbo S за една гонка на четвърт миля.

Предимството на Porsche е ясно – по-мощен мотор и по-добра аеродинамика. Но достатъчни ли са, за да се защити от хот хеча? Вижте във видеото, а след това кликнете на снимката по-долу, за да видите дали NSX ще даде отпор на Mercedes AMG GTr.

на старта