Mercedes-AMG GT R е толкова специален, че принадлежи към породата суперавтомобили, която скоро ще изчезне.

Това е така, защото той се задвижва само от двигател с вътрешно горене, без никакъв ток, който скоро ще се превърне в новата норма, за да могат производителите да спазват все по-строгите правила за емисии.

Задвижван от 4.0-литров битурбо V8 с 585 к.с. и 700 Nm, AMG GT R може да се изстреля до 100 км/ч. за 3.6 секунди и да достигне 316 км/ч.

Също така той има променени окачване и управление, регулируема traction control система и други модификации, които са предназначени да помагат на пистата. В права линия, обаче, има редица други суперавтомобили, които лесно ще го победят.

NSX, от друга страна, е част от автомобилите, които очакваме. Неговият битурбо 3.5-литров V6 двигател работи заедно с три електрически мотора за общо 581 к.с. и 686 Nm въртящ момент към четирите колела.

Това е достатъчно, за да стигнете от 0 до 100 км/ч за 2,9 секунди и максимална скорост от 307 км/ч.

Двата автомобила се придържат към различни философии, но те имат почти еднакви стойности за мощност и въртящ момент, което винаги прави интересни драг състезанията. За щастие, двата автомобила стартираха от спряло положение и от летящ старт и резултатът е доста любопитен.