Honda говори за NSX Type R

NSX

Honda признава, че става въпрос за по-мощна Type R версия на хибридния суперавтомобил NSX.

Попитан от Motoring за желанието на компанията за NSX Тип R, вицепрезидентът и генералen мениджър на Acura в САЩ Джон Икеда заяви, че компанията се интересува от подобен проект.

„Представянето е това, което целим и NSX определя стандарта за нас. Независимо дали правим купета или SUV-ове, това ще бъде performance кола. Аз съм запален по колите, така че винаги по-бързите автомобили … да, харесваме ги, говорим за тях“, каза Икеда.

PR мениджър за Acura в САЩ, Мат Слъстчер също се включи, но заяви, че няма настоящи планове за такъв модел.

„Ще видим … всичко може да се случи. Винаги има предложения „, каза той, преди да добави, че тези, които търсят по-бърз NSX, винаги могат да купят GT3 състезателната кола.

Докато Honda остава тиха относно новия NSX Type R, създаването на модела не би било твърде трудно за фирмата. За начало, мощността на V6 с две турбини и три електро мотора би трябвало да бъде увеличена до над 600 к.с. Освен това, инженерите вероятно ще трябва да намерят начин да намалят общото тегло на суперавтомобила и да гарантират, че той е по-бърз от настоящия модел.

Въпреки това, важно е да се спомене, че сегашният NSX не се продава така ожесточено. Всъщност по-малко от 600 броя са продадени в Съединените щати през миналата година, което я прави наистина рядко срещана. Ако се предлага още по-скъп Type R вариант, продажбите му също ще бъдат относително ниски.